Jäsenkorjaus-Muinainen Suomalainen Hoitomuoto

post thumb
Uutiset
kirjoittanut Hemron/ 26 Nov 2016

Jäsenkorjaus-Muinainen Suomalainen Hoitomuoto

Tämä hoitotapa tunnetaan jo muinaisessa Suomessa, kun sillä helpotettiin ihmisten kipuilevia ja työn uuvuttamia vartaloita uuteen uskoon. Jäsenkorjaus perustuu mobiilisaation parantamiseen ja sen voisikin sanoa toimivan vähän samalla tapaa kuin joogan.

Mobiilisaatiolla tarkoitetaan että jäsenet ja nivelet ovat liikkuvat, joustavat ja pehmeät. Tavoitteena on siis jättää jäykkyys ja kiputilat hoitopöydälle niin sanotusti.

Hoito aloitetaan jaloista, jotka ovat ihmiskehon juuret tai kuten talossa perusta. Jos perusta ei ole kunnossa ei muukaan voi toimia moitteettomasti. Liikkeet joilla asentoja lähdetään avaamaan ja laajentamaan ovat hyvin pieniä ja hienovaaraisia. Jäsenkorjauksen ideana ei olekkaan missään nimessä runnoa tai ylitaivuttaa kehon osia.

Ennen hoidon aloittamista hoitajan tulee kartoittaa hyvin tarkasti potilaan tila ja mahdolliset lääkitykset. Näin asia oli myös ennen, mutta silloin jäsenkorjausta hoitivat niin sanotut parantajat, jotka olivat oppineet taitonsa sukunsa vanhimmilta. Usein parantajana toimiminen kulki suvussa sukupolvelta toiselle.

Ennen jäsenkorjaus kuten muutkin parantajien harjoittamat parannuskeinot perustuivat ajatukseen, että taudit ja vaivat syntyivät ihmisen ulkopuolella. Usein taudin aiheuttajiksi epäiltiin esimerkiksi luonnon henkiä, kirouksia, pahoja silmiä, henkiolentoja ja maan haitallisia energiakenttiä.

Ennen muinoin parantamiseen kuuluikin myös mobiilisaation parantamisen osalla myös muita asioita, kuten yrttien käyttöä, loitsuja, tervaa, saunaa ja taikakaluja. Näiden kaikkien yhdessä uskottiin poistavan pahat henget ihmisitä ja saavan kivut ulos ruumiista.

Jäsenkorjaus mainitaan jo Kalevalassakin ja samankaltaista hoitomuotoa on myös tavattu muissa kulttuureissa ympäri maailmaa. Jäsenkorjauksen tehosta on myös olemassa jonkinverran semi tieteellistä tutkimusmateriaalia, sillä sen on todettu tehoavan paremmin kuin perinteisen fysioterapian ja voimistelun.

Jäsenkorjaus on siis muinainen ja toimivaksi todettu hellävarainen tapa hoitaa jäykistyneitä ja kipeitä kehon osia. Sitä kannattaa kokeilla ja todeta itse sen elämänlaatua parantavat vaikutukset!